Kursflöde - från start till mål

Kursflödet på beteendecenter - från otränad hund till samarbete som hos en assistanshund

Den här Vardagslydnad 1- kursen är den första i en serie kurser. Genom att gå igenom kurserna i den ordning de presenteras så kan du nå målet att ha en hund som samarbetar fint i vardagen, kan vara lös och fungera väl i olika miljöer.

Vardagslydnad 1 - grundläggande övningar för att ge valpen, unghunden och den vuxna hunden en bra beteendegrund. Teori om hundens etologi och inlärning. Vi jobbar oftast utan att ge hunden verbala signaler som "sitt". Nyinlärning, dvs belöning efter varje utfört beteende. Jobbar med att klara hundmöten på promenad på ett bra sätt. Med mera.

Vardagslydnad 2 - vi bygger vidare på övningarna och tar in nya övningar. Mer teori om inlärning. Vi sätter verbala signaler på beteenden. Befästelse- eller bekräftelseträning, dvs vi tränar hunden att kunna göra beteendet vid ökande störningar. Vi börjar fasa ut belöningar. Börjar jobba mot att kunna ha hunden lös. Med mera.

Vardagslydnad 3 - tidigare och nya övningar. Träning mot målet, dvs än mer störningsträning, hunden kan göra beteendet vid svårare störningar, längre tid och med avstånd till föraren. Intermittent förstärkning. Med mera.

Efter VL 1 - 3 så rekommenderas privatträning för ännu mer specifik träning på det eller de beteenden som eventuellt behöver slipas till.

Följ träningsråden och lägg tid på din hunds träning så har du möjligheten att ha en hund i din vardag som är följsam och samarbetsinriktad likt en assistanshund.

Det finns ingen avancerad träning, bara väl planerad träning - och att du gör jobbet :)!

Slutför och fortsätt