Varmt välkommen till beteendecenter!

Hej och varmt välkommen till Hundens och djurens beteendecenter!

Jag som är instruktör på den här kursen heter Annelie Andersson och det är jag som startat och driver beteendecenter sedan tio år tillbaka. Jag och mina kollegor har världens roligaste arbete och det tack vare dig som vill gå kurs hos oss - tack!

Vi erbjuder valp- och vardagslydnadskurser samt kurser i hundsporterna nose work (där vi söker doft som vid narkotikasök men istället på t ex eukalyptusdoft), rallylydnad (där vi går en bana med skyltar där det står vad vi ska göra tillsammans med hunden, t ex sitta, gå runt, gå slalom) och freestyle (där vi gör tricks och konster med hunden till musik). Vi ger också beteendekonsultationer när hunden eller andra djur uppvisar oönskade beteenden och jag är assistanshundtränare.

Det var p g a att min dotter behövde en assistanshund som jag började utbilda mig med inriktning mot hund och djurträning för 11 år sedan. Hunden Johan som syns på bilden nedan finns tyvärr inte med oss längre, men han var min läromästare i assistanshundträning och dotterns fina hjälpande hand och vän.

Innan jag började mina instruktörs- och tränarutbildningar var jag biolog och forskarstuderande vid Linköpings universitet inom just ämnesområdet etologi - läran om djurens beteende och orsakerna till det. I dag delar jag min tid mellan beteendecenter och Linköpings universitet där jag undervisar om hundens beteendebiologi, inlärning och etologi.

Som etolog är det mycket viktigt för mig att vi tillämpar den stora vetenskapligt underbyggda kunskap som finns sedan drygt 100 år om hur inlärning går till och om hur våra hundar fungerar. Allt du kommer få lära dig på kursen bygger på vetenskaplig grund. Vid vissa tillfällen presenteras modeller för beteenden men grunden finns alltid i vetenskapen.

Jag och min familj har idag chihuahuan som heter Lucy och är 7 år och main coonen Kurre som är 8 år.

Jag hoppas du kommer trivas här på kursen Härlig valp- och vardagslydnad 1, att du och din hund kommer ha roligt i er gemensamma träning mot ökat samarbete - och att du i slutet av kursen har ökat din kunskap om hundens beteende och inlärning.

Varmt välkommen!

Annelie Andersson

Etolog, instruktör och assistanshundtränare


Slutför och fortsätt