Avslutande ord

Avslutande ord

STORT TACK för att du valde att gå den här kursen som är en grundkurs i vardagslydnad, en kurs som har givit dig en bredd i teoretiskt och praktiskt hundägande.

Grunderna till inlärning och teorin om ledarskap, aktivitetsnivåer, hundspråk, resursförsvar, skällande och mycket mer har du fått med dig. Du har gjort övningar som hjälper hunden att fokusera, samarbeta, tänka innan den agerar, att ändra dess känslomässiga association till saker (kom ihåg att det är en mer tidskrävande inlärning!), att samarbeta under lekfulla former under hormondrivna dagar. Du har lärt dig hur du kan få hunden att med förväntan vilja hanteras i t ex zebraövningen. Med mera.

Att stegvis jobba klart med en övning ger snabbare och precisare framgång än att göra 10 övningar till på samma tema, så jobba på och igenom dessa övningar på kursen! Kom också ihåg att varje steg i en övning med fördel görs lika lätt som steget innan, precis som i gökuret. Om något inte funkar - BACKA i svårighet och låt hunden klara av det lättare steget - innan du testar nästa steg igen.

Jag hoppas att du och din hund kommer träna på nu och ha fortsatt roligt tillsammans! Hör av dig om behov finns av enstaka lektioner där vi kan titta extra på hur ni kan komma vidare i vardagslydnadsträningen eller om din hund utvecklar problematiska beteenden och behöver beteendekonsultation.

Nose work som du provat på är aktiveringen och hundsporten som alla hundar älskar och mår bra av, att få nosa ger en skönt stimulerad och nöjd hund. Om du vill ge din hund en superaktivering så varmt välkommen med intresseanmälan till Nose work 1 på https://dinkurs.se/appliance/?event_id=71058 eller titta in på hemsidan www.beteendecenter.se för att se om kurs finns öppen för anmälan.

Du kanske också vill gå fortsättningskurs med fortsatt instruktörsstöd att t ex träna upp ännu mer kontakt, jobba mot att kunna ha hunden lös och få hjälp med störningsträningen. Då har vi fortsättningskurs Vardagslydnad 2 https://dinkurs.se/appliance/?event_id=71060 och här behöver din hund ha kommit igenom att eventuellt skälla på andra hundar för att ni ska få ut mesta möjliga.


Slutligen

Nu har du tillgång till teachable så länge kursen finns här, så jag vill uppmuntra dig att ta vara på möjligheten att repetera! Lär du dig och din hund allt i det här materialet så törs jag lova att du och din hund har en härlig vardag och lydnad långt utöver vad medelhundägaren upplever.

Kursen är under ständig utveckling och jag kommer uppdatera innehållet när hjälpsamma förbättringar kan göras inom ramen för kursinnehållet. Jag är mycket tacksam om du vill skriva några rader vad du tyckt om materialet och plattformen och tar gärna emot tips, idéer och konstruktiva synpunkter till [email protected].

Jag önskar att du kommer fortsätta ha roligt med din hund och ha fortsatt förståelse för att din hunds motivation helt naturligt ofta handlar om hormoner, dofter och kanske jakt. Fokusera på samarbete i övningar och ha tillräckligt bra belöningskvalitet så kommer du forma hunden att mer och mer kunna samarbeta! Kom ihåg att ingen hund trotsar, det är bara motivationen som är riktad åt annat håll 🙂.

Varmt lycka till med din fina hund och så hoppas jag få se dig och din hund igen!

AnnelieSlutför och fortsätt